Po drugi put, 123RF je imao zadovoljstvo i čast da, kao partner festivala, učestvuje na trećem po redu međunarodnom fotografskom takmičenju 24Kadar, takođe poznatom i pod imenom Frame24.

Takmičenje 24Kadar je duhovni naslednik foto takmičenja „FotofiNiš” održavanog u Nišu u periodu od 2009. do 2013. godine. Uz promenu imena, došlo je i do promene lokacije organizovanjem takmičenja u Novom Sadu, dok su se izvorni koncept i ideja takmičenja održali netaknutim – spojiti mlade talente i iskusne fotografe i kroz interesantan tip takmičenja zbližiti kolege iz različitih zemalja.

24Kadar 123RF

Suzana Laličić (123RF predstavnik) i Dr Ranko Đrurović (organizator 24Kadar/Frame24) na otvaranju festivala (Foto: Igor Popović)

24 u imenu festivala predstavlja više od slučajne brojke – u takmičenju učestvuje 24 fotografa  koji u roku od 24 časa imaju za cilj da odgovore na 24 zadate teme koje, po završetku takmičenja, ocenjuje stručni žiri sačinjen od 24 člana. Učesnici ovogodišnjeg 24Kadra kojima je 123RF obezbedio učešće na događaju stigli su iz Mađarske i Hrvatske i pridružili se kolegama iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Rumunije i Nemačke.

123RF 24Kadar teme takmičenja

24 teme takmičenja (Foto: Srđan Dunđerović)

Nakon uzbudljivih i intenzivnih 24 sata tokom kojih su takmičari davali sve od sebe da na što kreativniji način daju svoje slikovite odgovore na izazovne teme koje su pred njih postavljene. Posebno bismo izdvojili temu koja je predstavljala naš skromni doprinos događaju – 1.2.3. – veoma smo zadovoljni odgovorima koje su nam takmičari priložili, a koje možete pronaći na:

https://www.facebook.com/123RF.Serbia

http://frame24.org/

123RF sponzorisana tema

Pobednička fotografija na temu “1.2.3.” (Foto: Gergely Vida)

Pred žirijem je bio težak izbor, s obzirom da je kvalitet dostavljenih fotografija bio na zavidno visokom nivou. Pobednik ovogodišnjeg takmičenja bio je Srđan Dunđerović (BiH), drugo mesto je osvojio Gergely Vida (Hun), jedan od 123RF predstavnika, dok je treće mesto pripalo novosađaninu Milanu Tominu (Srb). Ovim putem bismo želeli da čestitamo svim pobednicima, uz posebnu zahvalnost svim fotografima iz Mađarske i Hrvatske koji su dostojno predstavljali 123RF na ovom festivalu – István Bielik, István Juhász, Orsolya Gál, Gergely Vida, Moreno Matković, Igor Popović i Ivana Hengl.

Pobednici takmičenja 24Kadar

Pobednici takmičenja 24Kadar/Frame24 s leva: Dr Ranko Đurović (organizator), Milan Tomin (3. mesto), Srđan Dunđerović (1. mesto) i Gergely Vida (2. mesto) (Foto: Ovi D. Pop)

Spisak svih učesnika i potpune rezultate takmičenja možete pronaći na zvaničnoj stranici festivala 24Kadar.

Regionalno predstavništvo 123RF-a zahvaljuje se i čestita organizatoru Dr Ranku Đuroviću na odlično realizovanom događaju i produktivnoj saradnji uz želju da ovaj jedinstveni događaj postane deo tradicije svetske fotografske zejednice.