Čemu služi 123RF On-The-Go aplikacija?

123RF On-The-Go mobilna aplikacija namenjena je svim korisnicima koji žele da svoje fotografije brzo, jednostavno i efikasno postave u 123RF bazu i započnu prodaju.

Gde se 123RF On-The-Go aplikacija može preuzeti?

Aplikacija je dostupna putem AppStore servisa za Apple korisnike: https://itunes.apple.com/my/app/123rf-on-the-go/id658266218?mt=8

Odnosno putem GooglePlay servisa za Android platformu:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rf.otg

Kakvi su kriterijumi za prihvatanje fotografija od strane 123RF?

123RF.com će prihvatiti slike koje zadovoljavaju sledeće kriterijume:

  • fotografija mora biti rezolucija od najmanje 5 megapiksela (2560px X 1920px),
  • ISO osetljivost i nivo šuma fotografije moraju biti minimalni,
  • fotografije moraju imati adekvatno osvetljenje, ne smeju biti preksponirane ili nedovolje ekspozicije,
  • fotografije moraju imati dobru organizaciju (kompoziciju),
  • fotografije moraju imati komercijalnu vrednost,
  • fotografije moraju biti tematske ili vezane za određena dešavanja.

123RF on the go aplikacija stok fotografija

Šta se događa s fotografijom nakon što sam je otpremio/la?

Kada postavite fotografiju na 123RF.com putem 123RF On-The-Go aplikacije, Vaše fotografije prolaze kroz proces revizije. Ovaj proces podrazumeva detaljno pregledanje fotografija od strane tima za reviziju, koji u okviru ovog procesa proverava da li Vaše postavljene fotografije ispunjavaju uslove i smernice propisane od strane 123RF.com. Nakon što tim za reviziju odobri Vašu fotografiju, u roku od 24h od trenutka prihvatanja Vaša fotografija postaje licencirana i dostupna za pretragu.

Šta se dešava s fotografijama koje su odbijene?

Odbijene fotografije neće biti licencirane od strane 123RF.com-a. Preporučujemo Vam brisanje odbijenih fotografija sa 123RF On-The-Go aplikacije, pri čemu će one u roku od 48h nakon brisanja biti uklonjene s 123RF.com servera. Svakako, 123RF.com zadržava pravo na uklanjanje odbijenih sadržaja iz vlastite baze tokom redovnih održavanja servera.

Da li je tagovanje fotografija bitno? Da li mogu koristiti samo dve ključne reči za svoje fotografijama?

Uz pomoć ključnih reči kupci traže odgovarajuće sadržaje koje će upotrebiti u svojim kampanjama. Ako ste fotografiju tagovali ispravno, precizno i na odgovarajući način, šanse da će je kupac pronaći su značajno veće. Stoga, tagovanje Vaših slika s više od dve ključne reči je više nego poželjno, štaviše preporučljivo je da se koristiti najmanje 7 ključnih reči po fotografiji.

123RF on-the-go ključne reči

Preuzeo/la sam aplikaciju i fotografije su poslate na reviziju, međutim sistem mi još uvek prikazuje fotografije kao “pending”.

Da biste bili u mogućnosti da prodajete svoje sadržaje preko 123RF.com potrebno je da priložite svoju identifikaciju. To možete učiniti tako da ćete u svoj nalog na 123RF postaviti kopiju nekog od svojih ličnih dokumenata koja sadrži Vašu fotografiju (lična karta, pasoš, i sl.). 123RF.com će započeti reviziju Vaših fotografija nakon što primi Vaš lični dokument.

123RF Pending status

Zašto je 123RF.com-u potrebna moja lična karta?

123RF.com mora da se uveri da ste stariji od 18 godina. Osim toga, da bi 123RF.com mogao da  isplati Vaš honorar, mora znati kome plaća, odnosno da je osoba koja prima isplatu ista osoba koja je i postavila sadržaje.

Koje vrste identifikacionih dokumenata 123RF.com prihvata?

123RF.com prihvata svaki lični dokument izdat od strane ovlašćenog državnog organa koji sadrži Vaš datum rođenja i fotografiju – npr. pasoš, lična karta ili vozačka dozvola.

begin

 

Da li je bezbedno postaviti svoj lični dokument na 123RF.com?

U potpunosti je bezbedno, 123RF.com raspolaže podacima od preko 62.000 autorizovanih saradnika (kontributora) koji su dostavili svoje lične dokumente. 123RF.com enkriptuje svaki lični dokument, kao i fotografiju, uz pomoć 256-bitne SSL tehnologije; ista tehnologija upotrebljava se i prilikom e-Commerce transakcija, prenošenja osetljivih podataka, prenosa transakcijskih podataka kreditnih kartica, kao i za rukovođenje podacima 3 milona korisnika širom sveta.

Koja je veza između 123RF On-The-Go aplikacije i servisa 123RF.com?

123RF On-The-Go je aplikacija putem koje možete svoje fotografije postavljati na 123RF.com. 123RF.com je web stranica koja omogućuje potencijalnim kupcima pretraživanje, licenciranje i kupovinu sadržaja koje ste Vi postavili.

Šta je 123RF.com?

123RF.com je izdavač aplikacije 123RF On-The-Go, a takođe je i jedan od vodećih svetskih dobavljača Royalty-Free stock fotografija, ilustracija, video klipova i audio datoteka. 123RF.com se ubraja među top 500 svetskih sajtova sa najvećim prometom. Milioni potencijalnih kupaca redovno posećuje ovaj servis svakog meseca radi kupovine licenciranih Royalty-Free fajlova za štampane kampanje, reklame, oglašavanja, veb sajtove, kreativne projekte, video produkcije, knjige, izdavaštvo i magazine.

123RF.com

Kakav odnos uspostavljam sa 123RF.com nakon što preuzmem aplikaciju i postavim svoje fotografije preko nje?

Nakon postavljanja svojih sadržaja na 123RF.com stičete status saradnika (Content Contributor), stoga će Vaš odnos sa 123RF-om biti regulisan u skladu sa Uslovima i odredbama propisanim od strane 123RF.com servisa. Dokument Saglasnost za saradnike (Content Contributor Agreement) možete pronaći na sledećem linku: http://www.123rf.com/submit/agreement.php

Kako 123RF.com licencira moje fotografije?

Svi sadržaji postavljeni za prodaju na 123RF.com vode se pod Royalty-Free licencom.

Šta se podrazumeva pod Royalty-Free licencom?

Pod pojmom Royalty-Free se podrazumeva da se nakom plaćanja naknade za licencu (cena licence je automatski uključena u cenu slike), kupcu licence (slike) ne naplaćuju dodatne naknade za bilo kakvu formu upotrebe kupljenog sadržaja dok se taj sadržaj koristi u skladu sa regulativama Royalty-Free licence.

Koji su Uslovi i odredbe korišćenja 123RF Royalty-Free licence?

Najsvežije podatke o Uslovima i odredbama različitih ugovora o Royalty-Free licenciranju možete pronaći na adresi: http://www.123rf.com/license.php?type=standard

123RF - uslovi korišćenja

U koje svrhe se moje slike ne mogu upotrebljavati?

Propisi 123RF.com licence jasno ističu da slike licencirane od strane 123RF.com-a ne mogu biti upotrebljavane u bilo kakve pornografske, obscene, nemoralne, klevetničke ili ilegalne svrhe. Takođe, zabranjeno je korištenje licenciranih sadržaja za reklamiranje sponzorisanih proizvoda, kao i za osetljive tematike vezane za psihičko i fizičko zdravlje i tome slične kontekste.

Ko raspolaže pravima mojih fotografija?

Autorska prava ostaju u Vašem vlasništvu. Drugim rečima, Vi dajete 123RF.com-u pravo na sublicenciranje Vaših fotografija putem 123RF.com platforme.

Koliko mogu da zaradim na svojim fotografijama?

123RF.com plaća između 30% i 60% od cene fotografije za prodate licencirane sadržaje. Za detaljnije informacije o provizijama i zaradama od prodaje posetite stranicu: http://www.123rf.com/contrib_structure.php

Na koji način ću biti isplaćivan?

123RF podržava tri metode isplaćivanja:

  • PayPal – minimalna svota isplate je 50 $
  • Moneybookers/Skrill – minimalna svota isplate je 100$
  • Isplata direktnim prenosom novca – minimalna svota isplate je 200 $

123RF - E-banking mogućnosti

U kom trenutku mogu biti isplaćen?

123RF automatski prati ostvareni profit od prodaje Vaših sadržaja. Ukoliko ste ostvarili zaradu koja premašuje minimalnu svotu za odabrani metod isplate na kraju meseca, 123RF će automatski prebaciti novac na Vaš PayPal ili Moneybookers/Skrill račun do 18. u narednom mesecu. U slučaju da ste se opredelili za isplatu putem direktnog prenosa novca, Vaša isplata stiže do kraja narednog meseca.

Mogu li biti isplaćen putem telegrafskog transfera novca direktno na moj bankovni račun?

123RF trenutno ne podržava telegrafski transfer novca.

Mogu li ukloniti svoju fotografiju nakon što je ona prihvaćena od strane 123RF servisa?

Svaki saradnik (kontributor) ima pravo da ukloni svoje fotografije nakon što su one prihvaćene. Fotografije će biti uklonjene u roku od 48 sati posle podnošenja zahteva za uklanjanje. 123RF zadržava pravo na prodaju uklonjenih fotografija do 30 dana nakon što su iste uklonjene iz 123RF.com asortimana.